Hej hopp!

Livet fortsätter här i Karlskrona utan Gdansk och Polen även om man blir påmind om det nästan varje dag. Jag vet inte hur många gånger under denna sommaren jag fått besvara frågor om vår utbildning. Frågeställningarna brukar gå enligt följande mönster:
1. "Jaha, så du läser till läkare, vart då?"
2. "Jaha! Oj, Polen, varför då?! Varför läser du inte i Sverige?"
3. "Är allt på engelska då?"
4. "Men får ni samma behörighet där som i Sverige?"
5. "Är utbildningen lika lång?"

Jag förstår att det här måste vara självklara frågor att ställa. De flesta personer man pratar med här hemma vet ju knappt om att det går att läsa utomlands till läkare. Jag blir nästan mer trött på mig själv och mina svar som jag ger som börjar sitta som teaterrepliker. Funderar på att spela in ett band jag kan ha med mig i fickan som kör min presentation så att innan personen hinner fråga alla standardfrågor ger mitt band alla svar... smart va?
"Hej, jag heter Ellen. Jag läser till läkare i Gdansk. Anledningen var från början att det är extremt svårt att komma in i Sverige och efter att ha sökt x-antal ggr gav jag upp. Men nu trivs jag jättebra även om det är tufft. Ja, all undervisning är på engelska och vi får samma behörighet som de svenska läkarstudenterna.Vår utbildning är inte sämre och den är 6 år istället för 5,5 som den svenska. Tack för att du lyssnade!"

Idag har jag haft praktik på sjukhuset igen. Fick vara med och se en prostatektomi. Spännande! Kirurgen frågade om jag visste vad obturator nerve gör, vilket jag stolt kunde svara på efter mitt år med polska anatomilektioner.


I måndags firade jag förresten min födelsedag ute på jordö. Blev en jättemysig dag:) Tack familjen och vänner! Här kommer lite bilder från dagen.




Finn ett fel...


Och imorgon kommer Klara! JIPPI!!!


Ps. Måste bara kommentera mitt senaste inlägg... Vad tänkte vi med? Jag är ju inte alls närmare 30 än 15! Det är jag ju inte förrän nästa år ju! Matematik kl 6 på morgonen efter att ha varit vaken en hel natt är uppenbarligen inte så lätt. d.s.