Kirkenes

 
Vi bestämde oss för att åka med Hurtigrutten över till Kirkenes. Det blev en väldigt lyckad resa eller ja, kanske inte riktigt som vi tänkt oss men roligt ändå. Jag kan väl säga såhär: vill du ha spänning i vardagen, boka inte en tur på Hurtigrutten. Medelåldern var ungefär den som ni ser på personerna bakom Ulrika och Eero. Båten var i sämre skick än Polenfärjan och resmålet Kirkenes var väl inte heller särskilt exalterande!
 
 
Väl framme i Kirkenes går vi in på turistcentret och frågar vad Kirkenes har att erbjuda. Mannen som tydligen inte alls verkar speciellt intresserad av att sälja in sin stad till turister, drar en djup suck, och rekommenderar oss sedan att åka till ryska gränsen. För att förtydliga är alltså det bästa Kirkenes har att erbjuda, att åka där ifrån och titta på en gränskontroll. Det säger väl allt!
 
 
Naturen var som vanligt vacker! Synd bara att vädret var så extremt uselt att det knappt gick att vara ute. Vi hade i alla fall kul i bilen. Gustaf blev hög på socker (syns det på bilden?) och lyckades pricka vår följebil med en godisgubbe när jag körde om. Skickligt!
 
 
 
 
 
På turistcentret rekommenderade de också att åka till Jakobselv och titta på laxarna som hoppar i laxtrappan. Det roliga med detta resmålet är att det ligger ca 1,5 mil från Vadsö vilket innebär att vi åkt en omväg på ca 20 mil runt Kirkenes för att ta oss dit. Aja, vi fick i alla fall se laxarna hoppa.